Mediation

Als MfN registermediator werk ik als onafhankelijk procesbegeleider samen met partijen, die in conflict zijn, naar een oplossing die voor beiden goed is

conflictoplossing

Tussen beide komen in een vroeg stadium bespaart jouw organisatie veel narigheid en geld. Met mediation lossen betrokkenen conflicten en problemen samen op. Als arbeidsmediator begeleid ik de gesprekken, bewaak het proces en breng communicatie weer op gang. Het doel is dat geen van de partijen met wrok/verwijt blijft zitten maar tevreden kunnen zijn met de uitkomst van het conflict.

 

team mediation

Veel andere benaderingen hebben een psychologische bril; kijken naar karakters, talenten en gebreken en hoe deze al dan niet matchen.
In team mediation worden de interactie patronen in teams blootgelegd om toekomstgericht de andere manier van samenwerking vorm te geven. Ik werk vanuit een systemisch perspectief, dit betekent ieders blik richten op onderlinge relaties. Teamleden kunnen elkaar gevangen houden in patronen die samenwerking in de weg zitten. In mediation wordt geholpen verlammende patronen om te buigen in constructieve samenwerking. Er wordt oplossingsgericht gezocht naar de collectieve gedragsverandering, waardoor cultuurverandering ontstaat.

praktisch

Totale traject neemt meestal enkele weken in beslag. Mediation bijeenkomsten vinden bij voorkeur plaats op een neutrale plek, indien nodig ook in de avond.