Mediator arbeidszaken Utrecht

Mediator (MfN registermediator) Utrecht helpt jou je werkplezier terug te vinden: Ontdek alles over Mediation en maak een vrijblijvende afspraak 

Elsenaar ABC

arbeidskwesties,
begeleiding en
conflictoplossingen

 

Drs. Arineke B C Elsenaar

Ik help teamleiders/ leidinggevenden en medewerkers het werkplezier weer terug te geven. Eeen organisatie verliest vaak zijn energie en daadkracht door dingen niet te doen/of niet aan te pakken. Spanningen en ongenoegen sluimeren en ondermijnen zo de daadkracht met alle gevolgen van dien.

maatwerk

Door mijn werkervaring en theoretische scholing weet ik waar het overgaat en heb passende oplossingen voorhanden.

Ik richt mij op de oplossingen en de toekomst zodat het werkplezier blijvend terugkeert. Door mijn bijdrage zullen er steeds meer organisaties ontstaan waar het fijn is om te werken.

Mediator arbeidszaken Utrecht

Ervaringen van mijn klanten

Arineke heeft een essentiële bijdrage geleverd aan het slechten van een langlopende kwestie waarbij er sprake was van een vertrouwensbreuk. Zij heeft dit op professionele wijze gedaan -en in een kort tijdsbestek- waarin beide partijen tot hun recht zijn gekomen.

 

Justus van Ebbenhorst Tengbergen

Directeur Kwaliteit en Innovatie , NCOI Groep

Arineke is een vakvrouw. Tijdens het gesprek pakt ze de relevante thema’s eruit en stelt de juiste vragen. Ze zet je aan het denken door te laten zien dat er een andere kant van de medaille is. Ze heeft oog voor het proces en heeft een hele positieve insteek met een no-nonsense houding.

 

Lisette Orth

Kwartiermaker , HVO Querido

Mediation

Als (MfN register) mediator te Utrecht werk ik als onafhankelijk procesbegeleider samen met partijen, die in conflict zijn, naar een oplossing die voor beiden goed is

conflictoplossing

Tussen beide komen in een vroeg stadium bespaart jouw organisatie veel narigheid en geld. Met mediation lossen betrokkenen conflicten en problemen samen op. Als arbeidsmediator begeleid ik de gesprekken, bewaak het proces en breng communicatie weer op gang. Het doel is dat geen van de partijen met wrok/verwijt blijft zitten maar tevreden kunnen zijn met de uitkomst van het conflict.

praktisch

Totale traject neemt meestal enkele weken in beslag. Mediation bijeenkomsten vinden bij voorkeur plaats op een neutrale plek, indien nodig ook in de avond.

Begeleiding

Je kunt mij ook inzetten als sparringpartner, gespreksleider of als coach 

Veel voorkomende wensen en knelpunten die al eens zijn aangepakt:

  • Een analyse maken over de slechte sfeer
  • Een dreigend arbeidsconflict oplossen
  • Als het niet anders kan, netjes afscheid nemen van een medewerker
  • Verbeteren / herstellen van de (team)samenwerking
  • Samenwerking tussen OR en Raad van bestuur verbeteren
  • Onzekerheid wegwerken en problemen met je leidinggevende in goede banen leiden
  • Ziekteverzuim constructief bespreken en aanpakken
  • Opstellen van een vaststellingsovereenkomst
  • Hulp om sluimerende ongenoegens boven tafel te krijgen en op te ruimen

Het resultaat van het daadwerkelijk aanpakken is dat jij en je afdeling weer met plezier het werk doen.

Veelgestelde vragen

hoe lang duurt een mediationtraject

De ervaring leert dat de deelnemers aan een mediationtraject meestal na een een gesprek of 4 een oplossing gevonden hebben.

kan ik snel beginnen

Ja, na het tekeken van de offerte kan er direct gestart worden. Er is geen wachttijd.

ik woon buiten utrecht

als je buiten Utrecht woont, is geen probleem. ik kan naar je toe komen.

wat is de rol van een mediator

De mediator begeleidt het proces en is onpartijdig. De mediator zorgt dat de deelnemers een oplossing vinden die bij hen past.

kan ik ook voor een paar gesprekken komen

Ja, dat kan. Soms heb je behoefte om even te sparren met een deskundige / buitenstaander zonder direct aan een uitgebreid traject vast te zitten.

Ervaringen van mijn klanten

Hoe druk je ook bent, je neemt tijd voor de menselijke kant. In stress situaties blijf je rustig en houdt je goed het overzicht. Je weet zaken te relativeren, ook voor anderen wanneer de stress bij hen te hoog oploopt. Je bent concreet in je communicatie (dus geen zweverige voorbeelden waar de ander niks mee kan). Je straalt kracht uit en dat geeft degene die voor je werken het vertrouwen dat we samen alles aan kunnen.

Kim Tann

Consultant Personeelsadministratie, AAG

Mediation in arbeidszaken in Utrecht e.o.

Neem via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

6 + 7 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.