Als mij gevraagd wordt wat voor werk ik doe en ik zeg dat ik leidinggevenden, managers en directies help het werkplezier terug te brengen in hun organisatie dan wordt hier meestal zeer enthousiast en geïnteresseerd op gereageerd. Iedereen wil blijkbaar graag met plezier zijn werk doen. We werken immers 75.000 uur in ons arbeidzame leven, het is dus zeer de moeite waard om daar het beste uit te halen.

Het ervaren van werkplezier begint al als je wakker wordt, je hebt zin om op te staan en de dag te beginnen. mij gebeurt het regelmatig dat ik de dag al aan het voorbereiden ben; maak al een lijstje in mijn hoofd wat ik graag allemaal wil doen die dag. Nu heb ik het geluk dat ik als ondernemer zelf mijn collega’s en klanten kan kiezen. Als werknemer in een organisatie is dat niet het geval, je hebt het te doen met de collega’s en bazen die er werken.

Ben je pas in dienst bij een werkgever, dan stap je meestal vol energie op de mensen af, vraagt hen wat hen bezig houdt. Je bent zeer geïnteresseerd in de ander en je verteld over je eigen passie voor het vak, je gaat de ontmoeting aan.

Helaas verslapt na verloop van tijd de echte interesse en betrokkenheid op elkaar. Dat is jammer.

Wat drijft jou om elke dag naar je werk te gaan?
Wat is jouw intentie, jouw drijfveer om morgen naar je werk te gaan?
Kies je voor uitdaging en plezier?