Hoe weet ik wat ik weet

Over Drs. Arineke B. C. Elsenaar

Op 17 jarige leeftijd ben ik begonnen met werken in de jeugdhulpverlening. Het betrof hier o.a jongeren in een crisisopvangcentrum in de leeftijd van 12-18 jaar. Mijn grootste uitdaging met deze jongeren was om hen te verrassen. Door net iets anders te reageren dan dat zij gewend waren, doorbrak ik het ‘automatische gedrag‘. Op deze manier kwam er een echte ‘ontmoeting’ tot stand.

Deze leerschool is de rode draad in mijn leven geworden:

Mensen echt bereiken om zo te werken aan de essentie van waar het daadwerkelijk om te doen is.

Het zorgvuldig omgaan met meningsverschillen zonder dat het tot escalaties hoeft te leiden is voor mij een belangrijk thema. Jarenlang heeft dit mij beziggehouden en wat heeft geleid tot mijn boek: ‘Hoofdpijndossiers weg ermee’.

Ik heb zowel in grote (> 1000 medewerkers) als kleine organisaties gewerkt. Vervulde diverse functies, variërend, van beleidsmedewerker, onderzoeker, hulpverlener, leidinggevende, OR-lid en MT –lid.
Dit vond zowel in de profit als non-profit plaats. De laatste jaren was ik directeur HRM in de gezondheidszorg. Sinds 2010 heb ik mijn eigen bedrijf Elsenaar ABC. Ik ondersteun organisaties, ondernemingsraden en individuele leidinggevenden, medewerkers en teams.

Ik ben MfN registermediator sinds 2010 en heb mij gespecialiseerd in arbeidsmediations, zakelijke en teammediations. Ik ben zeer praktisch ingesteld en houd de vaart in de voortgang.

Ik richt mij op de oplossingen en de toekomst zodat het werkplezier blijvend terugkeert in de organisatie.

Door mijn bijdrage zullen er steeds meer organisaties ontstaan waar het fijn is om te werken.

Mijn opleidingen

Andragologie

Is een universitaire afstudeerichting vallend onder Sociale Wetenschappen. Het betreft Interventiekunde voor individuen, groepen en ook  het veranderen van structuren op organisatieniveau

MfN registermediator

Als onafhankelijke gespreksleider leren om conflicten op te lossen zodat alle deelenemers blij zijn met de door henzelf gekozen oplossing

Diversen

  • Bestuurskunde Post HBO 
  • Business University gericht op ZZP- ers
  • Trainer / coach opleiding
  • Personeelswerk

Hoe klanten mij ervaren

Arineke is een vakvrouw. Tijdens het gesprek pakt ze de relevante thema’s eruit en stelt de juiste vragen. Ze zet je aan het denken door te laten zien dat er een andere kant van de medaille is. Ze heeft oog voor het proces en heeft een hele positieve insteek met een no-nonsense houding.

Lisette Orth Kwartiermaker

HVO Querido, Functie

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jouw werkplezier?

 het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend