Hoe weet ik wat ik weet

Over Drs. Arineke B C Elsenaar

Op 17 jarige leeftijd begonnen met werken in de jeugdhulpverlening (o.a crisisopvang jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar). Mijn grootste uitdaging met deze jongeren was om hen te verrassen. Net iets anders te reageren dan dat zij gewend waren, zodat ik het ‘automatische gedrag‘ kon doorbreken om een echte, ‘ontmoeting’ tot stand te brengen.

Deze leerschool is de rode draad in mijn leven geworden: Mensen echt bereiken om zo te werken aan de essentie van waar het daadwerkelijk om te doen is.

Het zorgvuldig omgaan met meningsverschillen zonder dat het tot escalaties hoeft te leiden is voor mij een belangrijk thema en jarenlang bron van onderzoek. Wat heeft geleid heeft tot mijn boek: ‘Hoofdpijndossiers weg ermee’.

Ik heb zowel in grote (> 1000 medewerkers) als kleine organisaties gewerkt. Vervulde diverse functies, variërend, van beleidsmedewerker, onderzoeker, hulpverlener, leidinggevende, OR-lid en MT –lid.
Dit vond zowel in de profit als non-profit plaats. Was de laatste jaren directeur HRM in de gezondheidszorg. Sinds 2010 heb ik mijn eigen bedrijf Elsenaar ABC en begeleid ik organisaties, ondernemingsraden en individuele leidinggevenden, medewerkers en teams.

Ik heb veel ervaring in allerlei vormen van gespreksbegeleiding, coaching, bemiddeling en trainingen. Ook het werken met grote groepen is aan mij toevertrouwd.
Ik ben MfN registermediator sinds 2010 en heb mij gespecialiseerd in arbeidsmediations, zakelijke en teammediations. Ik ben zeer praktisch ingesteld en houd de vaart in de voortgang.

Ik richt mij op de oplossingen en de toekomst zodat het werkplezier blijvend terugkeert in de organisatie.

Door mijn bijdrage zullen er steeds meer organisaties ontstaan waar het fijn is om te werken.

Volg mij op Social Media:

Mijn opleidingen

Andragologie

Interventiekunde voor individuen en groepen. Maar ook het veranderen van structuren op organisatieniveau

MfN registermediator

Als onafhankelijke gespreksleider leren om conflicten van anderen op te lossen

Diversen

Bestuurskunde, Business University, Trainers/coach opleiding, Personeelswerk

Hoe klanten mij ervaren

Arineke is een vakvrouw. Tijdens het gesprek pakt ze de relevante thema’s eruit en stelt de juiste vragen. Ze zet je aan het denken door te laten zien dat er een andere kant van de medaille is. Ze heeft oog voor het proces en heeft een hele positieve insteek met een no-nonsense houding.

Lisette Orth Kwartiermaker

HVO Querido, Functie

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jouw werkplezier?

 het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend