Home » Blog » werkplezier » Vier jij je successen?

Vier jij je successen?

door | 6 apr, 2021 | werkplezier

In mijn vorige blog heb ik geschreven over het stellen van doelen en eindigde met de tip om als je je doel gehaald hebt, hier ook blij mee te zijn. Mijn ervaring is dat we ons meestal richten op alle zaken die nog gedaan moeten worden of wat er niet goed loopt. Maar sta eens stil bij het resultaat wat je behaald hebt.
Gaaf toch?

Het hangt een beetje van het onderwerp af hoe je je succes wat je behaald hebt gaat vieren. Sommige kwesties lenen zich niet zo om dit breed in de organisatie te gaan vertellen, andere wel.
Wees in ieder geval blij voor jezelf!

Geef jezelf en degene die bijgedragen hebben aan het succes complimenten. Het is jullie gelukt!
Mocht je doel betrekking hebben gehad op je team of de samenwerking met een andere afdeling, betrek de betrokkenen hier dan bij. Kijk eens hoe je dat kunt doen.

– Je kunt ook met elkaar een lijst maken met zaken die bijgedragen hebben aan het behalen van het succes. Bijvoorbeeld dat het een goed idee van Jan was om … of dat ….
– Schrijf deze positieve bijdragen eens op een lijst en hang deze op je afdeling of op je eigen kantoor. Kijk er regelmatig naar, zij zullen je de energie geven om met meer zelfvertrouwen nieuwe doelen aan te pakken.
– Je kunt ook denken aan een feestje, een borrel, gebak of een leuk cadeau als aandenken.
– Een blijvende herinnering op de afdeling werkt heel stimulerend om een eventueel volgend doel eerder aan te gaan pakken.
– Soms leent de oplossing zich voor een stukje op intranet of in de nieuwsbrief.
Kijk hoe je het resultaat kunt inzetten om meer lastige zaken, om te zetten in doelen en deze daadwerkelijk op te pakken.

Naast het behalen van je doelen is voor teamleiders/ leidinggevenden het erkennen van het succes een belangrijk onderdeel van de opbouw van een geweldig team dat soepel van het ene resultaat naar het andere glijdt.

Werknemers leveren hun bijdrage als zij het gevoel hebben te worden gewaardeerd. Erkend worden in het bijzijn van collega’s is een geweldige steun in de rug.
Zo gaf ik ooit leiding aan team wat door de organisatie nogal vaak van ‘ondeskundigheid’ werd beticht. Met hen heb ik toen een prikbord opgehangen waarop we alle positieve reacties die bij de teamleden binnen kwamen opprikte.
Het was een groot succes!! Zowel voor het team, voor mij als leidinggevende, maar ook de uitstraling naar de organisatie werd positiever.
Ik wil je vragen om de successen op je afdeling te gaan vieren. Hoe vier jij de successen?

Laat het hieronder weten zodat het ook anderen op ideeën kan brengen.

werk moet leuk zijn

 

Tweewekelijks blog ik over conflict­oplossingen, arbeids­kwesties, mediation en het verminderen van verzuim.

drs. Arineke B.C. Elsenaar

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin